Učešće manjina u rekonstruisanoj Vladi poželjno, ali ne i manjinska vlada
Zgrada Vlade

Učešće manjina u rekonstruisanoj Vladi poželjno, ali ne i manjinska vlada

Za poslanike vlasti učešće manjina u rekonstruisanoj Vladi očekivano je i poželjno, ali ne i manjinska vlada. Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović kazao je da je koncept manjinske vlade kao izlaz iz aktuelne političke krize potpuno nerealan.

"To je potpuno nerealno očekivanje, ali i jedno nesvakidašnje ponašanje onih koji su učestvovali u vlasti Mila Đukanovića. DF će raditi u Vladi koja ne uključuje Demokratsku partiju socijalista (DPS), a takav izbor je neophodan da naprave i oni koji treba da shvate da se desio 30. avgust prošle godine. Tada smo, nakon 30 godina, oslobodili Crnu Goru jedne diktature i zato vjerujem da niko nema pravo da nas vraća unazad" kazao je Vučurović za Dan.

Ponavlja i da su i u DF-u od početka smatrali da je dobro da manjine budu u Vladi.

"Mi smo, inače, zbog prevazilaženja podjela u Crnoj Gori, prema BS-u bili korektni i pozivali na jednu vrstu pomirenja, a i dalje smatramo da je dobro da manjine budu dio rekonstruisane Vlade, a ne da ovakvim izjavama provociraju ljude koji su glasali za promjene. Upravo je ovakva izjava provokacija, i to ne samo partijska nego i provokacija usmjerena prema narodu koji je godinama trpio torturu, a sad treba ponovo da bude izložen maltretiranju, ovoga puta od neke fantomske manjinske vlade", kaže Vučurović.

Prethodno je iz Bošnjačke stranke poručeno da je koncept manjinske vlade, kroz okupljanje svih proevropskih snaga, veoma dobar izlaz iz političke krize.

Lider BS-a Ervin Ibrahimović smatra da sadašnja vlada nije u stanju da očuva multietnički sklad.

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović kazao je za Dan da se ovih dana u javnosti plasiraju različita očekivanja i želje u vezi sa budućom strukturom Vlade.

"Više puta smo istakli da će postojeća Vlada trajati do 2024. godine, kao i da ona može biti rekonstruisana i osvježavana, ali nikako na način koji podrazumijeva, u bilo kakvim naznakama, učešće DPS-a", kaže Martinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.