U samoizolaciji 170 nastavnika i 2.500 učenika
ilustracija

U samoizolaciji 170 nastavnika i 2.500 učenika

Širi se epidemija korona virusa u Crnoj Gori. Nakon jučerašnjih 11 smrtnih ishoda, situacija je sve ozbiljnija i u obrazovnim ustanovama u našoj zemlji.

Naime, u samoizolaciji je 2.498 učenika i mališana iz vrtića.

Na sajtu Kovid-19 i obrazovanje se navodi da je na kraju prošle sedmice registrovano 1.176 zaraženih učenika i mališana u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, od čega 1.123 osnovca i srednjoškolca, piše Dan.

Prema podacima iz obrazovnog sistema, u osnovnim školama inficirana su 103 nastavnika, a u srednjim 70 profesora. U vrtićima je zaraženo 53 mališana i 63 vaspitača.

Iz Instituta za javno zdravlje su u više navrata saopštili da i, pored porasta broja zaražene djece, u školama ne razmatraju prelazak na onlajn nastavu.

Podsjećamo, IJZ je juče registrovao tri puta više preminulih (11) u odnosu na prekjuče, dok je broj inficiranih u opadanju, pošto je registrovano 342 novooboljelih.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.