Otvori novu stranu: Otvoren 15. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Otvori novu stranu: Otvoren 15. Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja

Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja, petnaesti po redu, otvoren je večeras u garaži tržnog centra “Delta”.

Ovogodišnji sajam knjiga, koji je organizovan nakon jednogodišnje pauze, trajaće do 4. oktobra.

Sajam je organizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, a posjetiocima će se predstaviti i srednje i osnovne
škole.

Koordinatorka sajma Jelena Krsmanović kazala je agenciji Mediabiro da je sajam specifičan jer donosi dobru atmosferu u vremenu u kojem se
trenutno živi.

“Imaćemo potpuno drugačiji pogled na knjigu, na pisanje, zato što smo svi svjedoci koliko nam je ona bila prijatelj u prethodnoj godini”, rekla je Krsmanović.

Prema njenim riječima, na sajmu će biti brojni gosti, izdavači i bogata program, tako da će sve to skupa biti “osvježavajuće i prijatno za posjetioce”.

Kada je u pitanju organizacija sajma, Krsmanović ističe da, pošto je u pitanju veliki događaj, ne može se tretirati ni kao nešto što je bilo lako, a ni teško organizovati.

“Ovogodišnja organizacije je zbog specifičnosti situacije bila malo zahtjevnija, pa smo morali u skladu sa svim mjerama i dešavnjima iz dana u dan da se prilagođavamo”, kazala je Krsmanović.

Ona je poručila posjetiocoma sajma da će sajam ponuditi sve ono što se od njega očekuje, a to je da bude bogat i prijatan.

V.d. direktora Direktorata za vaspitanje i obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete,
nauke, kulture i sporta,  Safet Kalač je, na otvaranja sajma, rekao da mu se posebno dopao slagon sajma koji glasi „Otvori novu stranu“.

„Svi bi smo htjeli da okrenemo neku novu, bolju i ljepšu stranu“, rekao je Kalač.

On je napomenuo da se sajam zbog epidemiološke situacije organizuje u manjem obimu od onoga koji zaslužuje.

Kalač je kazao da će na ovogodišnjem sajmu gostovati pisci iz Crne Gore i regiona,a u posebnom sajmskom prostoru svoje aktivnosti će predstaviti
neke crnogorske osnovne i srednje škole.

„Promocija obrazovanja u ovom vremenu je i te kako potrebna, jer je obrazovanje najmoćnije oružje da se promijeni svijet“, poručio je Kalač.

PisacDejanAleksi

  Pjesnik, dramski pisac i stvaralac književnih dejla za djecu Dejan Aleksić, koji je otvori sajam, kazao je agenciji Mediabiro, da je sajam jedno od rijetkih mjesta gdje se nekoliko dana srijeću i čitaoci, izdavači i autori.

„To je prilika da sagledamo kakve su novine u književnim tokovima i trendovima. Ovaj sajam je prilika koja vraća uvjerenje da će normalnog
života ipak biti, makar za čitaoce“, poručio je Aleksić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.