Uprava za inspekcijske poslove: Devet krivičnih prijava zbog epidemioloških mjera
Uprava za inspekcijske poslove

"Utvrđeno 11 nepravilnosti"

Uprava za inspekcijske poslove: Devet krivičnih prijava zbog epidemioloških mjera

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP), utvrdili su 11 nepravilnosti i podnijeli devet krivičnih prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mjera.

Iz UIP-a su kazali da su nakon donošenja novih mjera pojačali kontrole, naročito u vezi sa kovid potvrdama u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, kao i u tržnim centrima, diskotekama i noćnim klubovima.

Navodi se da su prošle sedmice izvršili 1.352 inspekcijska pregleda poštovanja epidemioloških mjera.

Iz UIP-a su naveli da je turistička inspekcija, zbog nenošenja maski u ugostiteljskim objektima u Herceg Novom i Plavu,izdala prekršajni nalog od 350 eura i podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Inspekcija je podnijela devet krivičnih prijava zbog pet slučajeva neposjedovanja dokaza iz nacionalne Covid potvrde i zbog četiri slučaja nepridržavanja propisane distance između stolova za kojima sjedi veći broj gostiju od dozvoljenog.

“Zdravstveno-sanitarna inspekcija, pored redovnih inspekcijskih pregleda u dijelu kontrole poštovanja epidemioloških mjera, donijela je i 6.217 rješenja o smještaju u samoizolaciju”, rekli su iz UIP.

Zdravstveno-sanitarna inspekcija kontrolisala je 263 osobe koje su u samoizolaciji, a nijesu utvrđene nepravilnosti.

Oni su napomenuli da u svakom objektu treba da bude imenovana osoba koja će kontrolisati nošenje maski, držanje distance, korišćenje dezinfekcionih sredstava, kao i posjedovanje dokaza iz nacionalne Covid potvrde.

“Apelujemo na građane da poštujte mjere kako bi izbjegli prekršajnu i krivičnu odgovornost, ali i da prijave nepravilnosti na naš besplatni call centar 080/555-555 ili [email protected]”, poručili su iz UIP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.