Tivat može biti zanimljiv kanadskim investitorima
Foto: Opština Tivat

Komnenović - Norman

Tivat može biti zanimljiv kanadskim investitorima

Ambasador Kanade u Crnoj Gori Giles Norman, najavio je promotivne aktivnosti u cilju predstavljanja cjelokupnog regiona zainteresovanim kanadskim investitorima, prepoznajući Porto Montenegro kao uspješan primjer realizacije jednog velikog projekta.

On je na sastanku sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem, razgovarao o stvaranju prilika za nove investicione poduhvate.

Iz tivatske Opštine je saopšteno da je Komnenović na sastanku podjestio da je jedan od najznačajnijih projekata za Tivat i Crnu Goru, Porto Montenegro, upravo potekao od kanadskog investitora Pitera Munka, te da je ta činjenica trajna spona Tivta sa Kanadom.

On je dodao da su građani Tivta na prošlogodišnjim izborima dobili jedinstvenu priliku učešća u „direktnoj demokratiji“, budući da su vlast formirale lokalne građanske liste.

"Mi ćemo za nepunih godinu na vlasti od gotovo četiri miliona budžetskog minusa, stići do plus četiri miliona eura u gradskoj kasi“, rekao je Komnenović.

On je Normana upoznao sa planovima za naredni period, naglašavajući da je cilj aktuelne administracije stvaranje moderne gradske infrastrukture, u rangu sa onom koja se može vidjeti u okviru projekata Luštica Bay i Porto Montenegro.

Norman je odnose Crne Gore i Kanade ocijenio vrlo dobrim i rekao kako je epidemija koronavirusa bila svojevrsni ograničavajući faktor rada kanadske Ambasade, te da on ima namjeru da obnovi aktivnosti u Crnoj Gori i regionu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.