Dani evropske baštine kroz 13 programa
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete, kulture, nauke i sporta

Dani evropske baštine kroz 13 programa

Ministarstvo, prosvjete, nauke kulture i sporta, kroz finasijsku podršku trinaest programa pridružilo se obilježavanju manifestacije Dani evropske baštine u 2021. godini

Međunarodna manifestacija Dani evropske baštine za 2021. godinu biće organizovana i u Crnoj Gori kroz realizaciju trinaest programa u periodu od 27. septembra do 1. oktobra, uz podršku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

"Tema ovogodišnje manifestacije je "Heritage: All inclusive – Baština otvorena za sve“ i odnosi se na uključivanje svih aktera bez obzira na rasnu, etničku ili religijsku pripadnost, pol, uzrast, sposobnosti i seksualnu orijentaciju. Cilj ovogodišnje manifestacije je učešće grupa koje su manje zastupljene ili marginalizovane u prezentaciji i interpretaciji kulturne baštine.
Međunarodna inicijativa Dani evropske baštine se tradicionalno obilježava svakog septembra u 50 zemalja potpisnica Evropske konvencije o kulturi, među kojima je i Crma Gora, a sve u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti", kazali su iz Ministarstva.

Ovogodišnji programi će biti organizovani u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama izazvanim pandemijom virusa COVID19.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.