Ljekari KCCG će svakodnevno zvati porodice pacijenata
Klinički centar Crne Gore

Menadžment bolnice saopštio

Ljekari KCCG će svakodnevno zvati porodice pacijenata

Zbog prigovora građana da teško dobijaju informacije o zdravstvenom stanju bližnjih koji su pacijenti u Kliničkom centru Crne Gore, menadžment te zdravstvene ustanove je odlučio da od danas ordinirajući ljekar tokom dana poziva osobu koju je pacijent ili najbliža rodbina, ukoliko on nije u stanju, odredio za davanje informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Kako su pojasnili tokom vikenda i za vrijeme praznika dežurni ljekar će pozivati samo u slučaju promjene zdravstvenog stanja pacijenta.

Poručuju da menadžment Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) sa punom pažnjom razmatra sve sugestije i prigovore.

"U tom smislu su razmatrana i obraćanja građana, bilo zaštitniku prava pacijenata ili menadžmentu, koji su tvrdili da teško dolaze do informacija o zdravstvenom stanju pacijenta koji su na bolničkom liječenju. I pored toga što medicinsko osoblje ulaže maksimalne napore, ne samo za kvalitetno liječenje pacijenata, već i blagovremeno informisanje njihovih najbližih, zbog njihove i preopterećenosti telefonskih linija ovaj vid komunikacije sa porodicama je značajno otežan", kazali su iz KCCG.

Apelovali su na sve građane za razumijevanje i punu saradnju što je kako dodaju u interesu svih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.