Crnogorski počasni konzul, Apostolopoulos platio Krivokapiću troškove posjete Svetoj Gori

Crnogorski počasni konzul, Apostolopoulos platio Krivokapiću troškove posjete Svetoj Gori

Kabinet premijera Zdravka Krivokapića saopštio je da je troškove njegove posjete Svetoj Gori platio lično crnogorski počasni konzul Vasili Apostolopoulos inače, kako pojašnjavaju, jedan od najvećih grčkih investitora u oblasti zdravstva i zdravstvenog turizma.

Iz Vlade navode da je Krivokapić otputovao u Solun 17. septembra, kako bi svečano otvorio tamošnji Počasni konzulat Crne Gore, na čijem je čelu počasni konzul Vasili Apostolopoulos, za koga je Ministarstvo vanjskih poslova izdalo egzekvaturu još 16. marta 2020. godine.

Napominju kako je zbog situacije sa pandemijom svečano otvaranje počasnog konzulata bilo odgođeno.

"Premijerova posjeta je predstavljala idealan povod da posjeti prestižni investicioni forum - 85. Thessaloniki International Fair, kojem je prisustvovao značajan broj grčkih preduzetnika i investitora, koji su izrazili želju da se susretnu sa predsjednikom Vlade i članovima naše delegacije, te razgovaraju o mogućnostima investiranja u Crnu Goru. Tokom boravka u Solunu premijer Krivokapić je imao izrazito korisne sastanke sa nizom važnih poslovnih udruženja iz sjeverne Grčke, uključujući uticajne donosioce odluka i investitore iz sfera biznisa, trgovine i industrije", pojasnili su iz Vlade Crne Gore.

Na predlog našeg počasnog konzula Apostolopoulosa, organizovana je, kazali su, i posjeta Svetoj Gori, gdje su razmatrane mogućnosti saradnje na polju vjerskog, odnosno hodočasničkog turizma, piše RTCG.

"Premijer je takođe obaviješten da je političko i vjersko rukovodstvo Svete Gore izrazilo želju za susretom, što je očitovano toplom dobrodošlicom, radošću, prijateljskim dočekom i osjećanjem ljubavi i poštovanja prema Crnoj Gori. Tom prilikom, premijer je posjetio pet svetogorskih manastira: Iviron, Pantokrator, Vatoped, Simonopetra i Ksenofont. Premijera je, po predviđenom protokolu, sa svim počastima, primio civilni administrator Svete Gore gospodin Atanasios Martinos, prenijevši mu tople pozdrave grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa. Troškove posjete Svetoj Gori platio je lično crnogorski počasni konzul dr Vasili Apostolopoulos, inače jedan od najvećih grčkih investitora u oblasti zdravstva i zdravstvenog turizma. Smještaj takođe nije iziskivao nikakve troškove, već je činom tradicionalnog gostopromistva obezbijeđen od strane svetogorskih domaćina", kazali su iz Vlade.

Napominju da se Krivokapić vratio u Crnu Goru 19. septembra, i naglašavaju da ova Vlada nikada nije i nikada neće organizovati, nauštrb građana, tajanstvena putovanja i misteriozne letove, a u svrhu realizacije ličnih potreba ili interesa njenog predsjednika ili bilo kog ministra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.