Iz Crne Gore se odlilo 185 miliona eura
Ilustracija

Podaci CBCG

Iz Crne Gore se odlilo 185 miliona eura

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u julu je iznosio 452,1 milion eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 185 miliona, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Neto priliv stranih direktnih investicija iznosio je 267,1 milion eura, što je 6,6 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

“Ukupan priliv stranih direktnih investicija porastao je 7,7 odsto u odnosu na uporedni period”, navodi se u Biltenu CBCG.

Iz zemlje se po osnovu ulaganja rezidenata u inostranstvo odlilo 44,8 miliona, dok su povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosila 140,2 miliona eura.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 209,5 miliona eura, što čini 46,3 odsto ukupnog. Od toga je u nekretnine uloženo 118,9 miliona, a u preduzeća i banke 90,6 miliona eura.

Priliv SDI u formi interkompanijskog duga iznosio je 198,8 miliona, što je 25 odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.