Ministarstvo: Lalošević se ogriješio o zakon

Ministarstvo: Lalošević se ogriješio o zakon

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta želi informisati javnost da odluka o smjeni dosadašnjeg v.d. direktora Uprave za sport i mlade Vasilija Laloševića, nije usmjerena prema Socijalistickoj narodnoj partiji.

Gospodin Lalošević nije i ne može biti SNP u cjelosti. Ovo je bio jedan odgovaran čin državnog organa kakav  MPNKS jeste - poručuju iz Ministarstva.

Namjera nije, kako kažu, da se obračunavaju sa bilo kojim političkim činiocem, već je, pojašnjavaju, ovo bila samo reakcija na loš rad i profesionalne propuste pojedinca.

"Zakon treba da bude jednak za sve, i kad štiti i kad kažnjava, a gospodin Lalošević se ogriješio o zakon. Nakon promjena koje su nastupile  30. avgusta 2020. godine, obećali smo svim gradnjanima Crne Gore da ćemo poštovati i sprovoditi zakon u potpunosti, da nećemo, kako se to radilo decenijama unazad, zakon krojiti ni „po babu ni po stričevima“. Tog svog obećanja držaćemo se u potpunosti, bez obzira na političke implikacije i bez namjere da pravimo kompromise", istakli su iz resora Vesne Bratić.

„Ko ne kažnjava prekršaj, taj zapovijeda da se on čini“ je pravilo kojeg se, kako navode, drže.

"Stoga, MNPKS  želi još jednom istaći da su informacije i podaci koje smo već dostavili na uvid javnosti istiniti, tačni i lako provjerljivi i da je MNPKS reagovalo isključivo na stručan i profesionalan način", zaključuju.

Podsjetimo, funkcioner Socijalističke narodne partije Vasilije Lalošević ocijenio je danas da je njegova smjena sa mjesta v.d. direktora Uprave za sport i mlade dok je bio na službenom putu u Sloveniji, podla i nečovječna.

Iz Ministarstva su ranije saopštili da je Vasilije Lalošević kao v.d. direktora Uprave za sport i mlade u vršenju funkcije prekoračio svoja jasno precizirana i definisana ovlašćenja, te je svojim činjenjem doveo u nezavidan polozaj sport u cijeloj Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.