Drugi dan samita “Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju”

"Dobar razvoj energetske mreže i povezanost sistema regiona i Evrope"

Drugog dana ministarskog samita “Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju” (P-TECC), ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, zajedno sa resornim ministrima Ukrajine, Hrvatske i Grčke kao i sa predstavnikom Sekretarijata za Energetiku Sjedinjenih Američkih Država govorio je na panelu “Sigurnost energetskog snabdijevanja”.

Ovom prilikom Bojanić je naglasio da je suštinsko pitanje stabilnosti snabdijevanja energijom obezbjeđenje sigurnih energetskih izvora koji bi, uz paralelan razvoj zelenih izvora električne energije, obezbjedili nesmetan i održiv razvoj energetike a time i podrške ukupnom ekonomskom razvoju.

"Sve to mora pratiti dobar razvoj energetske mreže i povezanost sistema regiona i Evrope",saopštio je Bojanić.

1632412130tllxhqiezvrdqmzvi1920x1280

Tokom današnjeg dana samita, delegacija Ministarstva kapitalnih investicija imala je više bilateralnih sastanaka sa predstavnicima drugih zemalja.

Razmijenjena su iskustva i predstavljeni planovi daljeg razvoja energetskog sektora.

Na kraju samita ministri iz 22 zemlje su jednoglasno usvojili zajedničku Izjavu o principima, buduće saradnje zemalja “Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku saradnju“. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.