Adžić: U junu evidentirana svaka paklica cigara u Slobodnoj zoni Luke Bar

Adžić: U junu evidentirana svaka paklica cigara u Slobodnoj zoni Luke Bar

„Krajem maja i tokom juna mjeseca, u velikim višednevnim akcijama Uprave policije (UP) i Uprave prihoda i carina (UPC), a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, službenici UP i UCP evidentirali su sve paklice duvanskih proizvoda koje su se nalazile u svim hangarima u okviru Slobodne zone Luke Bar“, istakao je Filip Adžić, savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala.

Adžić navodi da je u akciji koja je počela 28. maja i koja je trajala četiri dana, kao i u drugoj akciji koja je vođena 15. i 16. juna, napravljen presjek stanja koji omogućava praćenje situacije sa cigaretama i od kada se duvanski proizvodi više ne skladište u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Adžić podsjeća da je Vlada 22. jula, na predlog potpredsjednika Vlade Abazovića, donijela Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone Luke Bar.

On ističe da su cigarete koje se tamo nalaze trenutno „zarobljene“ u smislu distribucije na crno tržište i da je odlučnošću crnogorskih institucija stavljena tačka na šverc cigareta preko Luke Bar, kao prethodno važnog mjesta za krijumčarenje duvanskih proizvoda širom Evrope.

Podsjetimo, Vanja Ćalović-Marković, rukovoditeljka Stručnog tima Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou kazala je juče da su netačni navodi savjetnika potpredsjednika Vlade Filipa Adžića da su prilikom posljednje posjete Luci Bar evidentirani svi uskladišteni duvanski proizvodi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.