Vujović: Od ekspertske do Vučićeve Vlade

Vujović: Od ekspertske do Vučićeve Vlade

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović je, komentarišući najavljenu rekonstrukcije Vlade, kazao da je da se jedan loš model pokušava riješiti gorim.

"Prekompozicijom u Vladi žele da uvedu partije pod direktnom kontrolom Moskve i Beograda. Ovo bih nazvao procesom od ekspertske do Vučićeve Vlade", poručio je Vujović na konferenciji za medije povodom predstavljanja predloga "Rezolucije o stabilizaciji političkih prilika i postizanju evropskog konsenzusa" koju su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici SDP-a.

On je podsjetio je da su na širi dijalog pozivali i partnere iz međunarodne zajednice.

"Naša ponuda je široka. Godinu dana smo potrošili i vrijeme je da se konstruktivno odnosimo prema našim građanima", istakao je Vujović.

Potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković poručio je, predstavljajući predlog "Rezolucije o stabilizaciji političkih prilika i postizanju evropskog konsenzusa", da već treći put ukazuju na potrebu otvaranja šireg dijaloga.

"Vlada je toliko loša da se ne bavi građanima nego sobom. Skupštinu bojkotuje parlamentarna većina. Sudstvo je paralizovano. U vlasti ne postoji svijest o potrebi otvaranja dijaloga", kazao je Zeković.

Duboko vjeruju, kako dodaje, da evropska većina koja postoji među građanima ima svoje predstavnike u parlamentu.

"Uslov za dijalog mora postojati. Za nas je to građanski i sekularni karakter države. Vjerujemo da u vlasti postoji svijest da je neophodno razgovarati sa opozicijom", istakao je Zeković.

Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.