Abazović sa dijasporom i iseljenicima u Istanbulu: Most ste zbližavanja Crne Gore i Turske
Foto: Vlada CG

Abazović sa dijasporom i iseljenicima u Istanbulu: Most ste zbližavanja Crne Gore i Turske

"Postojanje mnogobrojne crnogorske iseljeničke dijaspore predstavlja važan most zbližavanja i učvršćivanja veza između Turske i Crne Gore", istakao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

U sklopu trodnevne radne posjete Republici Turskoj, Abazović se danas sastao sa predstavnicima udruženja crnogorske dijaspore i iseljenika u Istanbulu.

Sastanku je prisustvovao i generalni konzul Crne Gore u Istanbulu, Branislav Karadžić.

Abazović je naglasio da svaka država treba da ima otvoren dijalog, te da u tom smislu uspostavlja dobre odnose sa dijasporom i iseljenicima.

On je naveo da je otvaranje generalnog konzulata u Istanbulu 2019. godine odgovor na brojne zahtjeve crnogorske dijaspore, ali i odraz želje da unapređujemo odnose sa Turskom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.