Viši sud u Podgorici odložio suđenje Gardaševiću zbog odsustva člana vijeća
Hotel "As", Foto: Vuk Lajović

Viši sud u Podgorici odložio suđenje Gardaševiću zbog odsustva člana vijeća

Predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Biljana Usokoković nastavak suđenja je zakazala za 7. oktobar

Suđenje Neđeljku Gardaševiću, optuženom za zloupotrebu ovlašćenja u privredi prilikom privatizacije hotela "AS" u Perazića dolu, odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici zbog opravdanog odsustva člana vijeća.

Predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Biljana Usokoković nastavak suđenja je zakazala za 7. oktobar.

U optužnici specijalne tužiteljke Zorice Milanović se između ostalog navodi da je bankarsku garanciju izdala Sberbanka iz Moskve, a Gardašević je njom garantovao investicije od 50 miliona eura za rekonstrukciju hotela As.

Iz Sberbanke u Moskvi saopšteno je da kompaniji "Montena invest" sa Kipra nikada nijesu izdali garanciju u iznosu od tri miliona eura eura čime je ova kompanija, kako se navodi u optužnici, pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu na štetu državnog budžeta, piše u optužnici, prenose Vijesti.

Iznoseći odbranu na suđenju sudskog procesa Gardašević je negirao da je kao predsjednik Borda direktora kompanije "Montena Invest" sa Kipra ponudio nevalidnu bankarsku garanciju od tri miliona eura prilikom privatizacije Hotela As u Perazića dolu, te da je u tom iznosu oštetio budžet Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.