Demokrate: U pregovorima između nas i DF-a nisu učestvovali ni Bečić ni Mandić, Abazović to dobro zna
Demokrate Crne Gore

Demokrate: U pregovorima između nas i DF-a nisu učestvovali ni Bečić ni Mandić, Abazović to dobro zna

Dosadašnje političko spinovanje Građanskog pokreta URA naučilo nas je da od njih možemo u svakom trenutku da očekujemo spin i promociju neistina na račun Demokrata, saopšteno je danas iz te političke partije.

Demokrate su reagovale na saopštenje URE u kojem se navodi da oni saopštenje premijera Krivokapića vide kao dogovor na relaciji između lidera Demokrata Alekse Bečića i jednog od lidera DF-a Andrije Mandića.

Istakli su da u pregovaračkom procesu između Demokrata i DF-a nijesu učestvovali ni Mandić, ni Bečić.

"Takođe, nije nam jasno zašto je Katnićevom "prijatelju“ odjednom sporna komunikacija sa Demokratskim Frontom, kad je on taj koji je imao više susreta sa liderima DF-a, nego sa svojim potpredsjednicima. To, naravno, pozdravljamo i pohvaljujemo, ali smatramo da je vrhunac licemjerstva da se danas Demokratama spočitavaju stvari koje zapravo radi predsjednik URA Dritan Abazović, i da se na taj način obmanjuje javnost. To zaista ne možemo dozvoliti", navodi se u saopštenju Demokrata.

Poručuju da Abazović zna da komunikacije na relaciji Mandić – Demokrate nema, te da su ti odnosi, zbog poznatih stvari narušeni, sa obije strane.

"Zna, ali mu je prikladnije da se, umjesto da podrži dogovor koji će Vladi dati stabilnost, posluži informerskim metodama koji za cilj imaju upravo rušenje prijeko potrebne stabilnosti", izričiti su iz Demokrata.

Što se tiče pitanja partija koje predstavljaju manjinske narode stav Demokrata je kako navode nebrojeno puta ponovljen u javnosti, jeste da partije manjinskih naroda trebaju biti dio svake Vlade Crne Gore, te je njihova ruka uvijek pružena za saradnju.

"Na kraju, smatramo da je vrijeme da se energija GP URA usmjeri ka procesima koji imaju za cilj da doprinesu društvu, jer je pred Crnom Gorom niz suštinski važnih izazova, a šansa koju smo dobili od građana na parlamentarnim izborima mora se iskoristiti da se naprave ključne reforme za budućnost, a ne da tu podršku koristimo za ispoljavanje uskopartijskih interesa i što bolja pozicioniranja unutar političke moći, te da Ura svoju energiju ne troši na sitne spinove u informerskom maniru", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.