SZO: Pad broja novih slučajeva kovida-19 u svijetu
Ilustracija

SZO: Pad broja novih slučajeva kovida-19 u svijetu

Broj novih slučajeva kovida-19 nastavio je da pada u svijetu prošle nedelje, kada je globalno prijavljeno 3,6 miliona novozaraženih, u odnosu na četiri miliona novoinficiranih prethodne nedjelje, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija.

Prošlonedjeljni pad broja novih slučajeva zaraze predstavljalo je prvo značajnije smanjenja u više od dva mjeseca. Broj kovid slučajeva pao je u svakom regionu svijeta.

U najnovijem izvještaju o pandemiji objavljenom juče SZO je saopštila da je najveći pad u broju novih slučajeva zabilježen u dva regiona – 22 odsto na Bliskom istoku i 16 odsto u jugoistočnoj Aziji.

UN agencija za zdravlje navela je da je prošle nedjelje bilo nešto ispod 60.000 umrlih od koronavirusa, što je sedam odsto manje nego prethodne nedjelje. Jugoistočna Azija prijavila je pad od 30 odsto u broju umrlih od kovida, a oblast zapadnog Pacifika pad od sedam odsto.

Najveći broj novih slučajeva zaraze prijavljeno je u SAD, Indiji, Britaniji, Turskoj i Filipinima.

SZO je navela da je delta soj koji se brže širi sada registrovan u 185 zemalja i prisutan je u svakom dijelu svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.