Njemačka: Muškarac uhapšen poslije talačke krize u „Lastinom“ autobusu
ilustracija

Njemačka: Muškarac uhapšen poslije talačke krize u „Lastinom“ autobusu

Policija je uhapsila putnika koji je kao taoca držao vozača autobusa na autoputu na jugu Njemačke, prenosi Rojters pisanje lokalnih medija koji se pozivaju na policiju. Agencija Tanjug javila je da je na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd srpskog prevoznika „Lasta“ došlo do napada na putnike i vozače.

Rojters prenosi da su se oko 21.25 sati čule tri detonacije i da su na terenu jake policijske snage i helikopteri.

U autobusu za sada nije pronađeno oružje, ali policija nastavlja pretraživanje.

Zatvoren je autoput A9 između Hilpoltštajna i Gredinga u oba pravca, ali policija je objavila da će uskoro biti pušten saobraćaj.

Policija je ranije objavila na Tviteru da se pretpostavlja da je u autobusu bio naoružani muškarac i još nekoliko osoba, kao i da su putnici uspeli da napuste vozilo.

Jedan putnik, koji je ušao u autobus u Frankfurtu, a koji, kako Tanjug saznaje ima inicijale F. K, fizički je nasrnuo na druga dva putnika. On je navodno ubrzo savladan od strane vozača i drugih putnika.

Vozači tvrde da je F.K. rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut.

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.