SD: Radulović građane koji su mirno protestovali karakteriše kao ekstremne demonstrante, da podnese ostavku

"“Non paper“ MVP-a obiluje neistinama"

SD: Radulović građane koji su mirno protestovali karakteriše kao ekstremne demonstrante, da podnese ostavku

„Non paper“ koji je ministarstvo vanjskih poslova 9. septembra uputilo crnogorskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima obiluje neistinama i predstavlja sramotu za kompletnu Crnu Goru, zbog čega bi minista vanjskih poslova Đorđe Radulović morao razmisliti i o podnošenju ostavke, saopštile su Socijeldemokrate.

"Ovakvo djelovanje jedne institucije kojim se, podmetanjem neistina, pokušava politički profitirati u određenim krugovima, a stvoriti određena negativna slika o opozicionim političkim subjektima i predsjedniku države, nedopustivo je", ocjenjuju iz SDa.

Razumiju, kako kažu,  da su u Vladi svjesni da je desant na Cetinje nešto što niko racionalan i dobronamjeran ne bi mogao da opravda i prihvati, ali ovakvu zloupotrebu državnih institucija u tim pokušajima nijesu očekivali.

"U tom dokumentu MVP, na način na koji bi im pozavidjeli i najgori tabloidi, građane koji su mirno protestovali karakteriše kao ekstremne
demonstrante koji su napadali policiju, odgovornost za događaje 4. i 5. septembra pokušao prebaciti na opoziciju i predsjednika države, a jedino
su Vlada i pripadnici Uprave policije, koji su brutalno udarili na mirno okupljene građane, bili u pravu.
Na ovaj način, ministar Radulović je crnogorske diplomatsko-konzularne predstavnike na najgori mogući način pokušao postaviti za saučesnike u
funkcionisanju njegove fabrike laži", ističu iz SDa.

No, sreća je, konstatuju,  pa svi imamo oči i što je većina događaja zabilježena kamerama i fotoaparatima.

"To je, ministre Raduloviću, istina koju ne možete sakriti. A što se Vas tiče, već danas biste, zbog ovog do skandala koji ste pripremili, trebali podnijeli ostavku na funkciju koju obavljate", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.