Nikolić: DPS će pokrenuti interpelaciju za razrješenje ministra Radulovića
Andrija Nikolić, Foto: DPS

Nikolić: DPS će pokrenuti interpelaciju za razrješenje ministra Radulovića

DPS će predati Skupštini Crne Gore prijedlog za pokretanje interpelacije i razrješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića zbog toga jer je grubo zloupotrijebio službeni položaj upućujući instrukciju našim ambasadama kako da informišu zemlje domaćine o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra, dan prije nego što je i formirana Komisija Biroa za operativnu komunikaciju Vlade Crne Gore koja tek treba da provjeri ponašanje svih aktera i crnogorske policije, saopštio je danas Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Stavljajući Ministarstvo vanjskih poslova u službu širenja opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi, ministar Radulović je dužan da odgovori građanima Crne Gore, na osnovu čega je sastavio instrukciju za naše ambasade, i po čijem nalogu", kazao je Nikolić.

Nikolić je upitao kako je MVP, prije zvaničnih izvještaja, utvrdilo da je "policija djelovala profesionalno“ i svu krivicu pripisalo predstavnicima opozicije predstavljajući ih kao ekstremiste?

"Pored toga, u dokumentu MVP izrečeno je niz netačnih konstatacija, počev od datuma okupljanja na Cetinju, ulozi aktera iz vlasti i opozicije, te više krivotvorenih informacija o ponašanju državnih organa i povodu za intervenciju policije", dodaje se u saopštenju.

Svojim instrukcijama izdiktiranim u tzv. non paper-u, ministar Radulović kako ističe Nikolić stavio je diplomatsko konzularne predstavnike Crne Gore u funkciju falsifikatora činjenica i proizveo značajne posljedice po ugled Crne Gore i njenih diplomatskih predstavnika u partnerskim zemljama.

"DPS će prijedlog za pokretanje interpelacije i razrješenje ministra vanjskih poslova ponuditi na potpisivanje svim poslaničkim klubovima koji smatraju da na čelu Ministarstva ne može da bude čovjek koji srozava diplomatsku službu na nivo prizemne propagande", zaključio je Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.