Milatović: Pripremamo 19 Zakona,  ogroman posao usklađivanja zakonske regulative sa EU
Milatović

Milatović: Pripremamo 19 Zakona, ogroman posao usklađivanja zakonske regulative sa EU

Ministarstvo ekonomskog razvoja ove godine je pripremilo ili planira da pripremi 19 Zakona (ili Izmjena i dopuna Zakona) za usvajanje na Vladi, napisao je na Tviteru ministar Jakov Milatović.

To je ogroman posao usklađivanja naše zakonske regulative sa EU.

“Do sada, u ovoj godini, Vlada je usvojila 6, uključujući izmjene i dopune Zakona o patentima, Zakona o zaštiti konkurencije, Zakona o autorskim i srodnim pravima, Zakona o volontiranju, Zakona o zaštiti građana CG na radu u inostranstvu, i Zakona o standardizaciji”, naveo je on.

Do kraja septembra se očekuje usvajanje izmjena i dopuna još 5 – “Zakona o nacionalnom brendu, Zakona o stečaju, Zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, Zakona o kontroli izvoza robe dvostruke namjene, Zakona o potvrdjivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju CG i EFTA.

U četvrtom kvartalu je planirano usvajanje još 8 izmjena i dopuna.

“Radi se o Zakonu o korišćenju fizičke infra za postavljanje elektronskih i komunalnih mreža velikih brzina, Zakonu o regionalnom razvoju, Zakonu o zaštiti potrošača, Zakonu o nadzoru proizvoda na tržištu, Zakonu o elektronskim komunikacijama, Zakonu o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanju usaglašenosti, Zakonu o potvrdjivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o eliminaciji nasilja i uznemiravanju u svijetu rada i Zakonu o turizmu i ugostiteljstvu”, napisao je Milatović.

 

 pic.twitter.com/4dh7vhe4vR

— Jakov Milatovic (@JakovMilatovic) September 20, 2021

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.