Preminuo Dobrilo Gačević, direktor Termoelektrane

Preminuo Dobrilo Gačević, direktor Termoelektrane

Direktor Termoelektrane Dobrilo Gačević preminuo je danas u Pljevljima, u 64. godini dok je obavljao radne zadatke, objavila je Elektroprivreda Crne Gore.

Njemu je, kako su prenijeli mediji, pozlilo na sastanku.

Dobrilo Gačević je dugogodišnji radnik Elektroprivrede Crne Gore, a cijeli svoj radni vijek,  od samog početka,  proveo je u TE „Pljevlja“ u kojoj je obavljao i niz odgovornih funkcija. 

Rođen je 1957. godine. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu na smjeru energetika. U TE „Pljevlja“ odradio je pripravnički staž 1982. godine, a poslije odsluženog vojnog roka zasnovao radni odnos kao glavni inženjer za mjerenje i regulaciju do 1986. godine.

Narednih devet godina radio je kao vodeći inženjer elektroposlova za pomoćne objekte TE “Pljevlja”, a zatim sve do 2001. kao vodeći inženjer za upravljanje i zaštitu visokonaponske opreme TE “Pljevlja”.

0d 2001. do 2010. godine bio je pomoćnik direktora za tehnička pitanja tog termoenergetskog objekta. Godinu je bio i v.d. direktora Termoelektrane, a nakon toga pomoćnik direktora Direkcije za poslovni i tehnički razvoj EPCG za lokaciju Pljevlja i menadžer projekata u Direkciji za razvoj i inženjering EPCG.

Učestvovao je u realizaciji i pripremi više važnih projekata u EPCG. Izdvajamo rad na pripremi projekta ekološke rekonstrukcije TE „Pljevlja“ i toplifikacije Pljevalja te pripremi za realizaciju projekta mHE „Otilovići“.Iznenadni odlazak Dobrila Gačevića veliki je i nenadoknadiv gubitak za porodicu, ali i za našu kompaniju - istakli su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.