Predsjednik Evropskog parlamenta hospitalizovan zbog upale pluća
Sasoli

Predsjednik Evropskog parlamenta hospitalizovan zbog upale pluća

Predsjednik Evropskog parlamenta (EP) David Sasoli prebačen je u bolnicu u Strazburu zbog upale pluća, ali je "njegovo stanje dobro", saopštio je EP u ponedeljak.

Italijan od 65 godina morao je prošle nedelje da otkaže prisustvo na plenarnoj sjednici EP-a i nije mogao da prisustvuje govoru predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen o stanju u Uniji, održanom u sjedištu EP.

„Predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli primljen je u srijedu, 15. septembra uveče u gradsku bolnicu u Strazburu. Ustavljeno je da ima upalu pluća i odmah je započeta odgovarajuća terapija“, izjavio je njegov neimenovani portparol i dodao da je stanje Sasolija dobro.

Sasoli se prije toga osjećao loše i imao je groznicu. Tada je urađen test na koronavirus koji je bio negativan.

Brz oporavak Sasosiliju poželio je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.