Radovanić i Moračanin: Osnažićemo balkansku mrežu zelenih partija
Foto: URA

Radovanić i Moračanin: Osnažićemo balkansku mrežu zelenih partija

"Kao član Zelenih Evrope, Građanski pokret URA aktivno će se zalagati za jačanje balkanske mreže zelenih partija. Taj cilj podrazumijeva ozbiljniju regionalnu saradnju po pitanju svih zelenih, ali prvenstveno ekoloških pitanja. Drago nam je što imamo podršku partnera i ostaćemo istrajni u našoj namjeri“, saopštio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić nakon današnjeg sastanka sa Majom Moračanin, predsjednicom stranke DOM u Sjevernoj Makedoniji i poslanicom te vladajuće stranke, takođe članice Zelenih Evrope.

Na sastanku, Moračanin i Radovanić razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji kako u Crnoj Gori, tako i u Sjevernoj Makedoniji.

Moračanin je pohvalila napore URE koji se tiču pokretanja reformi u svim oblastima u društvenom životu Crne Gore.

"URA je imala nemjerljiv doprinos u pokretanju promjena u Crnoj Gori. Naša partija je trenutno u fazi pripremanja za opšte lokalne izbore i očekujemo dobar rezultat. Politička agenda nam se takođe zasniva na zelenim temama, a u skladu sa tim, vjerujemo da se saradnja sa Građanskim pokretom URA u narednom periodu može intenzivirati. Imamo slične ciljeve i zadatke, a zajedničkim radom ćemo doći brže do vidljivijih rezultata. Snažna regionalna kolaboracija u svim domenima od izuzetne je važnosti za Balkan”, kazala je tom prilikom predsjednica DOM-a.

Radovanić je istakao da će rad URE i u budućnosti poslužiti svima kao primjer kako treba održavati dobre odnose sa komšijama.

"Promijenjena metodologija u vezi sa pristupanjem EU dodatno nas motiviše da ubrzamo proces evropskih integracija. U tom procesu, zatvaranje Poglavlja 27 jedan je od težih i izazovnijih zadataka koji nam predstoje. Da bismo u toj namjeri istrajali, od izuzetne važnosti biće nam održavanje dobrih i snažnih regionalnih odnosa, jer samo zajedničkim djelovanjem možemo brže i efikasnije riješiti brojna sporna pitanja na korist građana”, zaključio je Radovanić.

Sastanku su još prisustvovale i članice Glavnog odbora URE Ljiljana Jokić i Vladana Lompar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.