MUP zatražio formiranje posebne komisije za uništavanje droga
Sa sastanka, Foto: MUP

MUP zatražio formiranje posebne komisije za uništavanje droga

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović uputiće inicijativu Upravi za katastar i državnu imovinu u cilju formiranja posebne međuresorske komisije za uništavanje droga, čiji će primarni zadatak biti uništavanje više od dvije tone opojne droge iz pravosnažnih sudskih presuda. To je zaključeno na sastanku Međuresorne radne grupe za skladištenje, transport, analizu, postupanje i uništenje dokaznog materijala i privremeno oduzetih predmeta prilikom izvršenja krivičnog ili prekršajnog djela, koji je održan danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP-a su naveli da je izvještaj Evropske komisije za prošlu godinu ukazao na nedostatak sigurnog čuvanja i skladištenja dokaza, odnosno predmeta koji su privremeno oduzeti izvršenjem krivičnog ili prekršajnog djela prije uništenja, kao i na pitanja koja se tiču transporta, analize, uzorkovanaja i uništenja istih.

"Cilj te radne grupe je da se definišu adekvatna rješenja i obezbijedi preduzimanje mjera i aktivnosti u vezi sa skladištenjem, transportom, analizom postupanja i uništenja dokaznog materijala i predmeta privremeno oduzetih prilikom izvršenja krivičnog djela“, kaže se u saopštenju.

MUP će, kako se navodi, u saradnji sa drugim državnim organima raditi na koordinaciji i usaglašenom djelovanju kako bi se rješavali problemi u vezi sa tim pitanjima.

Iz MUP-a su dodali da je današnji sastanak bio prilika da se adresiraju ključni izazovi i pozdravi rad na normativnim izmjenama, čiji je cilj unapređenje stanja u toj oblasti.

"Takođe, zaključeno je da će Sekulović uputiti inicijativu Upravi za katastar i državnu imovinu, u cilju formiranja posebne Međuresorske komisije za uništavanje droga, a čiji će primarni zadatak biti uništavanje preko dvije tone opojne droge iz pravosnažnih sudskih presuda, koja se trenutno nalazi u sudu“, navodi se u saopštenju.

Sastankom je predsjedavao državni sekretar MUP-a Zoran Miljanić, a prisustvovali su članovi Komisije - predstavnici MUP-a, Uprave policije, Uprave za katastar i državnu imovinu, Višeg suda, Višeg državnog tužilaštva i Agencije za zaštitu životne sredine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.