NVO Green Home osudio jučerašnje privođenje ekoloških aktivista
NVO Green Home

NVO Green Home osudio jučerašnje privođenje ekoloških aktivista

Jučerašnje obilježavanje 30 godina ekološke države Crne Gore na Žabljaku je proteklo u znaku privođenja ekoloških aktivista koji su performansom iskazali svoj protest u odnosu na probleme u životnoj sredini, saopšteno je danas iz NVO Green home.

Najoštrije su osudili njihovo privođenje i kako poručuju neprimjerenu reakciju institucija.

"U danima iza nas, čuli smo od nadležnih institucija da, u smislu implementacije ideje ekološke države, ovu godinu treba posmatrati kao nultu, odnosno kao godinu od koje će početi značajnija realizacija ove ideje. Ako nova etapa realizacije ekološke države treba da bude realizovana tako što će se privoditi ekološki aktivisti nakon svakog protesta i performansa i tako slati poruka da je bolje ćutati kada je riječ o problemima u životnoj sredini, onda bolje da nije ni počinjala", izričiti su iz Green home-a.

Podsjetili su da su u Crnoj Gori prisutni brojni problemi kada je riječ o stanju životne sredine, te samim tim i brojna nezadovoljstva građana koji na različite načine iskazuju svoj protest i nezadovoljstvo, a što im je garantovano Ustavom, zakonima i međunarodnim propisima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.