Preminuo britanski glumac Džon Čalis, čuveni Bojsi iz „Mućki“
Džon Čalis

Preminuo britanski glumac Džon Čalis, čuveni Bojsi iz „Mućki“

Britanski glumac Džon Čalis, koji je najpoznatiji po ulozi Bojsija u kultnoj seriji Mućke, preminuo je sa 79 godina.

Kako prenosi BBC, njegova porodica je rekla da je umro mirno u snu, nakon duge bitke sa rakom.

„Uvijek će biti voljen zbog Bojsija. Ostavio je za sobom veliko nasljeđe, koje će nastaviti da donosi zadovoljstvo i izaziva osmjehe još mnogo godina“, navela je Čalisova porodica u saopštenju.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je krajem avgusta saopštio da je Čalis podnio zahtjev da postane državljanin Srbije.

Džon Čalis je rođen 16. avgusta 1942. u Bristolu. Sa godinu dana se sa porodicom preselio u London. Nakon napuštanja škole, kratko vrijeme je radio kao agent za nekretnine dok nije započeo profesionalnu glumačku karijeru.

Najveću slavu je postigao ulogom u legendarnim „Mućkama“ kao Bojsi, prodavac automobila i prijatelj porodice Troter.

Bojsi je bio toliko popularan da je čak snimljena i spin-of serija „Zelena, zelena trava“ (The Green Green Grass), u kojoj je pored Čalisa igrala i Su Holdernes, koja je u „Mućkama“ igrala Bojsijevu suprugu Marlin.

„Marlin bez Bojsija – nezamislivo. Džon Čalis je bio moj partner na ekranu i sceni 36 godina, ali i voljeni prijatelj. Počivaj u miru, dragi Džone, nedostajaćeš mi svakog dana“, rekla je Holdernes.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.