Preko 5.000 novozaraženih u Srbiji, delta soj probija stečeni imunitet kod onih koji su ranije imali koronu
ilustracija

Preko 5.000 novozaraženih u Srbiji, delta soj probija stečeni imunitet kod onih koji su ranije imali koronu

Prema posljednjim podacima, u Srbiji je u posljednja 24 sata registrovano još 5.255 novozaraženih koronavirusom.

Preminulo je 37 osoba.

Na respiratorima se trenutno nalazi 183 pacijenta,prenosi B92.

Ljekari u Srbiji poručuju da je vakacinacija jedini način da se izborimo sa virusom. Dr Milanko Šekler smatra da je sa kovid propusnicama zakašnjeno jer već imamo preveliki broj zaraženih u danu i smatra da je nevjerovatno da neko razuman dovodi vakcinu u pitanje.

S druge strane, dr Tiodorvić brine o narednom periodu jer je mišljenja da ukoliko ne budemo imali dovoljno vakcinisanih, epidemija može da se oduži, a takvi otežani uslovi utiču na sve i imaće negativne posljedice.

Virusološkinja Ana Banko poručila je da treba imati u vidu da čak i oni koji su preležali koronu nisu zaštićeni u ovom naletu virusa jer delta soj probija stečeni imunitet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.