Ilustracija

Simonović iz Hitne pomoći poručila

"Povišen broj pacijenata sa kovid simptomima"

U Zavodu za Hitnu medicinsku pomoć u Podgorici sinoć je pregledano od 200 do 250 pacijenata, uključujući i kućne posjete, što je uobičajena brojka s kojom se susrijeću, kazala je za Jutarnji program Televizije Crne Gore PR te zdravstvene ustanove Ljubica Simonović. Detektovali su i povišen broj javljanja pacijenata sa simptomima kovida-19.

Simonović je istakla da je prethodna noć protekla mirno, bez većih oscilacija, uz uobičajen nivo posla.

"Dnevni nivo pregleda na nivou Crne Gore u prosjeku je oko 600, uz oko 155 kućnih posjeta, i oko 45 transporta na dalje liječenje", kazala je Simonović.

Kako je kazala za TVCG, u Podgorici je broj pregleda tokom jučerašnjeg dana bio 155, uz 45 izlazaka na teren i deset transporta. 

Ističe da se Zavodu za hitnu pomoć najviše javljaju hronični bolesnici, ali da postoji i određeni broj pacijenata koji se javljaju zbog vremenskih promjena.

Detektovali su i povišen broj javljanja pacijenata sa simptomima kovida-19.

"Svi suspektni pacijenti sa simptomima koronavirusa se pregledaju u posebnim uslovima, i dalje se upućuju u kovid ambulante", kazala je Simonović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.