Budva: Policija kod državljana Turske pronašla puške, pištolje, samostrel...
Foto: Uprava policije

Budva: Policija kod državljana Turske pronašla puške, pištolje, samostrel...

Policija je danas u Budvi, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršila pretres dva vozila i tri objekta koje koriste sedam državljana Republike Turske u mjestu Markovići.

Iz Uprave policije su saopštili da su pronađene tri puške i dva pištolja, 1.411 komada pištoljske i 297 komada puščane municije, kao i samostrel.

Uz saglasnost postupajućeg tužioca pronađeno oružje i municija su privremeno oduzeti i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

"Takođe, u komunikaciji sa tužilaštvom, biće sprovedene mjere i radnje iz tužilačko policijske nadležnosti, u cilju provjere načina dobijanja dozvola za držanje i nošenje oružja koja posjeduju ova lica, odnosno poštovanja zakonskih procedura prilikom njihovih izdavanja", kazuje se u saopštenju UP-a.

Prilikom pretresa pronađene su dozvole za predmetno oružje izdate u filijali Ministarstva unutrašnjih poslova u Budvi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.