U Nikšiću uhapšena osoba zbog saučestništva u izvršavanju krivičnog djela
Ilustracija

U Nikšiću uhapšena osoba zbog saučestništva u izvršavanju krivičnog djela

Nikšićka policija je 14. avgusta oko 4.30 časova obaviještena od strane srodnika povrijeđenog lica, da je prethodnog dana lice Z.K. (53) zadobio povredu u predjelu desne noge.

Dalje je policija obaviještena da je Z.K. iz Medicinskog centra Nikšić upućen na liječenje u bolnicu Vaso Ćuković u Risnu gdje je izvršena hiruška intervencija i kojom prilikom su konstatovane povrede u vidu ustrijelnih rana nastale uslijed ispaljivanja projektila iz vatrenog oružja, te su u tom dijelu tijela pronađena dva ispaljena projektila nepoznatog kalibra.

Osim toga srodnik povrijeđenog lica je prijavio i da je u kući pronašao dvije pištoljske čaure i tragove krvi.

"O navedenom događaju upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti navedenog događaja i identifikacije počinilaca koju su oštećenom nanijeli povrede", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je nakon niza preduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti identifikovala lice S.P. (35) iz Nikšića, nakon čega je po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Nikšiću 17. septembra izvršen pretres na više lokacija.

Pronađena je određena količina municije od vatrenog oružja, te je S.P. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nikšićka policija u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću preduzima dalje neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja identiteta i pronalaženja izvršioca, a o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.