Vučić: Đukanović hoće da Srbe svedu na etničku grupu
Vučić

Vučić: Đukanović hoće da Srbe svedu na etničku grupu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da bi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović želio da svoju zemlju gradi tako da Srbi nemaju nikakva politička prava.

„Hoće da Srbe svedu na etničku grupu. Ja nemam ništa ni protiv koga, ne zanimaju me ni Milanović, ni Đukanović“, rekao je Vučić za TV Pink.

Vučić smatra da su u Crnoj Gori smislili da za popis naprave poseban odjeljak nacionalnost,” gdje bi svi valjda rekli da su Crnogorci, a poseban dio etnička grupa, da bi mogli da kažu da je 100 osto crnogorska nacionalnost”.

„Protiv sam politike koja se vodi da srpski narod ne opstane“, rekao je on.

Komentarišući poruke sa zajedničke pres konferencije predsjednika Hrvatske i Crne Gore juče u Zagrebu, Vučić je rekao da nije nimalo fasciniran.

„Očigledno da Srbija nešto mnogo dobro radi, kada moramo toliko pažnje da joj posvećujemo”, rekao je on, dodajući da je Đukanović rekao „da sa mnom ne želi da razgovara. Ja sa svima želim da razgovaram, i nemam tih problema“, rekao je on.

Vučić je odbacio tvrdnje da se miješao u političke procese u Crnoj Gori.

„U poslednjih 20 dana u Đukanovićevim i Milanovićevim medijima je potpuna histerija“, rekao je on.

Vučić je kazao da je dobio poziv da ode na Cetinje, ali da nije otišao.

„Nijesam pozivao ni Krivokapića ni Abazovića. Čestitao sam ustoličenje srpskom narodu, to je jedina moja greška na koju sam ponosan. Krenula je potom hajka iz Zagreba“, rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.