Brisel: Ulica dobija ime po ubijenoj seksualnoj radnici
ilustracija

Brisel: Ulica dobija ime po ubijenoj seksualnoj radnici

Gradske vlasti Brisela saopštile su da će jedna ulica dobiti ime po ubijenoj seksualnoj radnici iz Nigerije, Enis Osajande, prenijela je britanska televizijska mreža BBC.

Enis Odajande je na smrt izbola njena mušterija u junu 2018. godine. Ona je u potrazi za poslom i svjetlijom budućnosti 2016. godine došla u glavni grad Belgije,prenosi Beta.

Vjerovala je da je muškarac koji ju je doveo filmski agent i da će je učiniti filmskom zvijezdom. Ustvari, on je bio trgovac ljudima.

Kada je stigla u Brisel, odmah je bila primorana da se bavi prostitucijom. Krijumčarima koji su je doveli dugovala je 45.000 eura.

Ona je prije ubistva jednoj humanitarnoj organizaciji prijavila da trpi nasilje i prijetnje na poslu. Bojala se da ode u policiju jer je bila ilegalni migrant bez papira.

Ubodena je 17 puta, a tada je imala samo 23 godine. Njena smrt prouzrokovala je proteste seksualnih radnica migrantkinja. One su tada tražile bolje uslove rada a od lokalnih vlasti bolje pravno uredjenje za njihov položaj.

Prostitucija u Belgiji nije ilegalna, ali nema jasnih pravnih okvira o tome.

Gradske vlasti dodale su da imenovanje nove ulice po Enis Osajande želi skrenuti pažnju na sve „zaboravljene žene koje su žrtve trgovine ljudima, seksualnog nasilja i femicida“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.