Crna Gora dobila predstavnika u Stalnom komitetu Regionalnog komiteta SZO
Mirjana Đuranović

Odabrana Đuranović

Crna Gora dobila predstavnika u Stalnom komitetu Regionalnog komiteta SZO

Načelnica Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu zdravlja i dugogodišnja nacionalna koordinatorka za Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) Mirjana Đuranović, naimenovana je za člana Stalnog komiteta Regionalnog komiteta (SCRC) SZO.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, na virtuelnoj sjednici Regionalnog komiteta SZO 53 zemlje evropskog regiona, izabrani su članovi Stalnog komiteta Regionalnog komiteta na trogodišnji mandat.

"Zemlje članice izglasale su, između ostalih, za člana Odbora, koji se sastoji od predstavnika 12 zemalja evropskog regiona, i predstavnika Crne Gore.

Ovo upravljačko tijelo SZO sastaje se nekoliko puta godišnje kako bi formulisali odluke i politike Regionalnog komiteta. Odbor ima savjetodavnu ulogu za regionalnog direktora SZO za Evropu i o svom radu izvještava Regionalni odbor na godišnjem sastanku", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

 Šefica Kancelarije SZO za Crnu Goru dr Mina Brajović, čestitala je Crnoj Gori na imenovanju i izrazila uvjerenje da će kroz novi oblik saradnje i članstvo u ovom prestižnom tijelu, Ministarstvo zdravlja Crne Gore i SZO dodatno produbiti saradnju i doprinijeti razvoju zdravstvenog sistema u našoj zemlji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.