U pivu treba uživati na odgovoran način
Ilustracija

Pivara obilježava Svjetski dan odgovorne konzumacije piva

U pivu treba uživati na odgovoran način

Kao rezultat brojnih aktivnosti pivara širom svijeta, 2015. godine 16. septembar ustanovljen je kao Svjetski dan odgovorne konzumacije piva. Na taj dan, pivari u zemljama širom svijeta organizuju brojne kampanje kako bi se u društvu što više govorilo i znalo o prevenciji neodgovorne konzumacije alkohola i posljedicama njegove zloupotrebe.

Pivara „Trebjesa“ obilježava Svjetski dan odgovorne konzumacije piva, pozivajući sve ljubitelje piva da to uvijek čine na odgovoran način.

„U kontinuitetu radimo na povećanju znanja i informisanosti potrošača o odgovornoj konzumaciji, a jedna od ključnih aktivnosti je kampanja „Kad pijem ne vozim“ koju realizujemo već 13 godina. Kao jednu od aktivnosti kampanje, zajedno sa Upravom policije svakog avgusta obilježavamo Mjesec bezbjednosti u saobraćaju, sa porukom svima da alkohol i volan ne idu zajedno“, saopštila je Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.

 „Takođe, sa kampanjom smo prisutni i na velikim muzičkim festivalima i drugim projektima, gdje šaljemo važne poruke o odgovornoj konzumaciji. Svi zaposleni u „Trebjesi“ prolaze obuku o odgovornoj konzumaciji, dok se koncept  odgovorne marketinške komunikacije primjenjuje sa svim partnerima i u svemu što kompanija radi“, dodala je Đordan.

Odgovorno konzumiranje među ključnim je stubovima društvene odgovornosti Molson Coors Beverage Company, u sklopu koje posluje „Trebjesa“. Jedan od ciljeva kompanije Molson Coors je da do 2025. godine kroz partnerstva sa globalnim proizvođačima alkoholnih pića smanji neodgovornu i neprimjerenu konzumaciju alkohola za 10 odsto. Takođe, kompanija u ovoj oblasti ima interne procedure i standarde, koji su na pojedinim tržištima gdje posluje i stroži od nacionalnog zakonodavstva.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.