Incident na meču Grbalj - Jedinstvo: Navijač napao igrača Jedinstva, pokušao da uđe kroz prozor u svlačionicu (Video)

Protiv FK Grbalj pokrenut je disciplinski postupak zbog loše organizacije meča 13. septembra prilikom gostovanja Jedinstva. Protiv predsjednika Jedinstva je pokrenut takođe postupak zbog pokušaja napada na protivničkog igrača. Iz bjelopoljskog kluba negiraju da su bilo koga napali. Ističu da "neko pokušava da nas sve zavadi u Bijelom Polju i Crnoj Gori" i dodaju da se akter incidenta izvinio.

Na teren je ušao navijač Grblja u teren, Carević Savo, koji je, kako se navodi,  imao namjeru da se fizički obračuna sa isključenim gostujućim igračem.

Neposredno poslije ulaska navijača Grblja u teren, ušli su sa tribina i tri civila - navijača FK „Jedinstvo“ u namjeri da se obračunaju sa namjeri da se obračunaju sa igračem FK „Grbalj“, koji je prethodno ušao u teren, navela je Komisija. Jedan od tih civila je predsjednik FK „Jedinstvo“ Nermin Bećirović.

Nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje FSCG i zvanične izvještaje zvaničnika utakmice, Disciplinska komisija FSCG je pokrenula disciplinski postupak protiv Grblja zbog slabe organizacije utakmice 5. kola 2.Crnogorske lige, odigrane između FK „Grbalj“ – FK „Jedinstvo“.

Disciplinski postupak pokrenut je i protiv zvaničnika FK „Jedinstvo“ Bećirović Nermina zbog, kako se navodi,  fizičkog napada u pokušaju na protivničkog igrača

Igračima Grblja, Carević Nemanji ii Jedinstva Dacić Seadu izrečena su disciplinske mjere zabrane igranja na jednoj utakmici zbog izrečene druge javne opomene na utakmici nemaju pravo nastupa sve dok disciplinska mjera traje.

"Neko pokušava da nas zavadi"

Jedinstvo je danas objavilo snimak incidenta na kojem se vidi da navijač Carević pokušava da dođe svlačionice Jedinstva i isključenog igrača.

"Snimak u kome se jasno vidi i čuje sve do detalja, ko je započeo incident, kako ga je započeo i zašto smo kao predstavnici kluba reagovali, jer nas zbog udaljenosti nisu čuli ni službena lica ni "naša klupa"...", poručili su iz bjelopoljskog kluba.

Demantuju da je predsjednik kluba napao igrača kluba domaćina.

"Kao što se jasno vidi, niti nam je namjera bila da pravimo bilo kakve probleme, a posebno nije da napadamo bilo kojeg igrača... Samo smo ušli da skrenemo pažnju ljudima ša se događa... a nikakvog kontakta sa igračima FK GRBALJ, kao što se vidi, bilo nije", istakli su.

Ponovili su da je potrebno spustiti tenzije i ne dozvoliti da zlonamjerni predstavljaju kako Upravi Jedinstva smeta bilo kakva zastava.

"Kao klub dužni smo da zaštitimo naše momke od napada... jer neko pokušava da nas sve zavadi u Bijelom Polju i Crnoj Gori ali mu to neće poći za rukom jer je Bogu hvala više normalnih i dobrih ljudi... Jasno je da nikakvog velikog problema nije bilo kao i da je činjenica da nam se akter ovog događaja izvinio te zato nismo dizali galamu bespotrebno", zaključili su.

Podsjetimo, u Bijelom Polju se nedavno dogodio incident prilikom gostovanja FK "Cetinje", kada su se na meti ostrašćenih pojedinaca sa tribina našli fudbaleri Cetinja i uprava kluba, pred očima obezbjeđenja i policiije  a na štetu sporta i suprotno fer pleju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.