Severina: Porfirije dozvolio da se dijete krsti u pravoslavnoj crkvi iako je već kršteno u katoličkoj, to nema nigdje
Severina

Severina: Porfirije dozvolio da se dijete krsti u pravoslavnoj crkvi iako je već kršteno u katoličkoj, to nema nigdje

Pjevačica Severina Vučković u intervjuu objavljenom na portalu H-Alter optužila je da su je, osim Milana Popovića, psihički zlostavljali i sudije, ljekari, radnici Centra za socijalni rad i moćnici koji su, kako navodi, sa Popovićem u Zagrebu zajedno radili na tome da joj se trajno oduzme dijete.

Jedan od tih moćnika je, kaže, i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije, "Milanov prijatelj koji mi navodno nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim".

"Neka se on radije pokaje za svoje grijehe i pomoli za spas svoje duše. Trebaće mu. Porfirije je, kao dobar Milanov prijatelj, dopustio da se dijete kršteno u katoličkoj crkvi ponovno krsti u pravoslavnoj bez saglasnosti majke. Toga nema nigdje", rekla je Severina.

Proteklih nekoliko dana u javnost su procurile priče da je Severina patrijarhu slala prijeteće poruke te da ju je on zbog toga prijavio hrvatskom Državnom tužilaštvu.

Uskoro je prijava DORH-u demantovana, a mediji su objavili vijest da je upravo Aleksandrovo krštenje u pravoslavnoj crkvi razlog njihovog sukoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.