Zbog nereda na Cetinju podnijete prekršajne prijave protiv još 10 osoba
Uprava policije Crne Gore

Zbog nereda na Cetinju podnijete prekršajne prijave protiv još 10 osoba

Službenici Uprave policije su identifikovali još sedam osoba koje su 4. i 5. septembra na Cetinju na neprijavljenom javnom okupljanju narušavale javni red i mir, kao i tri osobe koje su 12. septembra na neprijavljenom javnom okupljanju uklonile zaštitnu ogradu.

"Pripadnici policije su identifikovali sedam osoba koje su narušavale javni red mir na Cetinju 4. i 5. septembra na način što su uklonile zaštitnu ogradu i nakon toga kamenicama i raznim drugim predmetima gađali policijske službenike. Ova lica su se oglušila o izdata upozorenja i naređenja pripadnika policije i nastavila sa izazivanjem nereda", navodi se u saopštenju UP-a.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinju koji se izjasnio da se u radnjama ovih osoba ne stiču elementi krivičnih djela.

Cetinjska policija je protiv P.M. (34), J.D. (48), R.Č. (47), I.Đ. (58), B.G. (39), J.V. (64) i D.V. (34) svi iz Cetinja, podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Osim toga, identifkovane su osobe koje su na neprijavljenom javnom okupljanju 12. septembra na Cetinju fizički uklonila zaštitnu ogradu.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnih djela.

Protiv M.G. (38), R.V. (30) i B.Đ. (31) iz Cetinja, policija je podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Pored navedenog broja, policija je identifikovala još 57 osoba koje su učestvovale u neredima na Cetinju i u toku su policijsko – tužilačke mjere i radnje u odnosu na ova lica o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Podsjećamo da su protiv četiri osobe već podnijete krivične prijave, protiv tri prekršajne prijave a za 12 osoba su izdati prekršajni nalozi.

Službenici Uprave policije u sradnji sa nadležnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na identifikaciji počinilaca prekršaja i krivičnih djela izvršenih na neprijavljenim javnim okupljanima na Cetinju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.