ŽRK: Moramo da se borimo za grb i da ne ulazimo lako u utakmice
foto: Dejan Starcevic/ZRK Buducnost

ŽRK: Moramo da se borimo za grb i da ne ulazimo lako u utakmice

Budućnost Bemax se sprema, vjerovatno sa Ildom Kepić na terenu, da u drugom meču Lige šampiona popravi utisak iz prvog poluvremena i poraz u Koprivnici od Podravke.

Protvnik je Borusija. Manje renomirani njemački tim u eliti, ali i sastav koji je prošle sedmice šokirao FTC-a remijem, a mogao je i do pobjede.

“Sigurna sam da bi utisak sa premijere bio drugačiji da smo prvo odigrali kao drugo poluvrijeme. Vjerovatno sada i Borusija misli da će lako sa nama nakon prvog kola. Ali, i mi se pitamo, daćemo sve od sebe i pokazaćemo karakter i sve one dobre stvari iz drugog poluvremena u Koprivnici. Smatram da dobar osjećaj moramo da zadržimo i pokažemo pravo lice u nedjelju. Najbitnije je da se osjećamo dobro i od starta da počnemo da pravimo faulove”, kazala je Matea Pletikosić.

Problem “plavih” je bio u odbrani (do odmora primili 22 gola), a u napadu je falilo više samopouzdanja i konkretnosti u čistim šutevima.

“Sve je u glavama, treba stvari da posložimo. Nijesmo opterećene, nemamo pritisak, a znamo da se moramo “potući” i onda je sve moguće. Jednostavno – moramo da se borimo za grb i da ne ulazimo lako u utakmice. Eto, na premijeri smo puno toga dopustile rivalkama. Nijesmo pokazale šta možemo i, nekako, kao da smo se bile predale. U nastavku je bila ljepša slika, mogle smo da se vratimo, ali neke situacije sa igračem više i zicere nijesmo realizovale. Mislim da je to bilo ključno za ljepšu sliku. Zato, sada, kada smo probile led, možemo i da posložimo stvari u glavama”.

Moraće igračice Bojane Popović bolje u odbrani, jer njemačka ekipa slično “gura” napadačke formacije kao i Podravka.

“Bolje, svakako, u odbrani. Jer u nedjelju nas čeka ekipa koja je dugo na okupu i koja ima dosta utakmica u nogama Uigraniji su i od Podravke. Slično vuku tranziciju i kroz tu brzu igru lako rješevaju situacije u napadu. Vidjeli smo kako igraju sa FTC-om, koji je ležernije ušao u taj meč”.

Detalji odlučuju.

“Nekoliko odbrana golmanki, neki šutevi, dobra poziciona odbrana i tu si. Danas je sve to ključno”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.