Otkaz u slučaju odbijanja vakcine
ilustracija

Otkaz u slučaju odbijanja vakcine

Oficiri američke vojske koji odbiju da se vakcinišu protiv koronavirusa mogli bi biti suspendovani sa svojih dužnosti, a eventualno i otpušteni.

Nakon što je Uprava za hranu i ljekove u avgustu u potpunosti odobrila vakcinu Fajzera i Bionteka, ministar odbrane SAD Lojd Ostin naredio je da se svi aktivni pripadnici službe moraju vakcinisati.

Vojska je saopštila da je počela primjenu ove naredbe krajem avgusta, navodeći da bi vojnici mogli da zatraže izuzeće po legitimnim medicinskim, vjerskim ili administrativnim osnovama, prenosi Rojters.

Međutim, komandiri, majori, narednici, prvi narednici i oficiri na položajima sa liste za odabir komande koji odbiju da budu vakcinisani, a ne prilože odobrenje za izuzeće, mogu biti suočeni sa suspenzijom ili otpuštanjem iz vojne službe ako definitivno odbiju imunizaciju, navodi se u saopštenju Pentagona, prenosi Tanjug.

"Ovo je doslovno pitanje života i smrti za naše vojnike, njihove porodice i zajednice u kojima živimo", predočio je sekretar za zdravstvo u ministarstvu odbrane SAD Rejmond Skot Dingl.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.