Vuksanović Stanković: Odluka prepisivanja Cetinjskog manastira na državu dokaz da je ova Vlada nijemi poslušnik politike iz Beograda
Draginja Vuksanović Stanković

Vuksanović Stanković: Odluka prepisivanja Cetinjskog manastira na državu dokaz da je ova Vlada nijemi poslušnik politike iz Beograda

Skandalozna i protivustavna odluka Vlade o vlasništvu nad Cetinjskim manastirom još je jedan u nizu dokaza da je ona samo poslušni izvršilac naloga zvaničnog Beograda i crkve Srbije i da u tom svom poslušništvu neće prezati da uradi bilo šta, saopštila je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Smatra da je ovo samo još jedna odluka Vlade Crne Gore kojom nastavlja da se otvoreno ruga Ustavu i zakonima, potpuno razararujući pravni i politički sistem Crne Gore.

“Svakome je jasno da ne postoji granica besudnosti i bezakonja koju ova vlast nije spremna da pređe. Tajna, telefonska sjednica na kojoj Vlada mimo svojih nadležnosti donosi odluke licemjerno je došla samo par minuta poslije "izvinjenja" Dritana Abazovića Cetinjanima”, kazala je ona. .

Poručuje da ne "neustavno preuzimanje vlasničkih prava od strane Vlade, pokazatelj želje vlasti da se mimo odgovarajuće zakonske procedure preuzima imovina Prijestonice, a na isti način sjutra mogu oduzimati bilo čiju imovinu."

Naglašava da je neustavno i nezakonito prepisivanje Cetinjskog manastira sa Prijestonice na državu ima i jednu zanimljivu poruku.

"Naime, Vlada sada prihvata da vjerski objekti ne samo da mogu, već je poželjno da budu u državnom vlasništvu, protiv čega su se organizovale litije na čijem političko-ideološkom talasu je Zdravko Krivokapić i postao premijer. Dakle, licemjerje bez granica”, kazala je ona.

Jedino veće licemjerje, kako poručuje, od toga je kada odbornici URA glasaju za jedno na Cetinju a njihov lider Abazović za potpuno suprotno na Vladi.

"Kako u ovom slučaju, tako i u slučaju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju. Teatar apsurda i jako loši gumci amateri", naglasila je Vuksanović Stanković.

"Nažalost, još jednom se potvrđuje da riječi, obećanja i izvinjenja Dritana Abazovića ne znače ništa.  Spremnost da se ispuni svaki nalog šefa Aleksandra Vučića iz Beograda, čak i suprotno zvaničnim odlukama sopstvene partije, postaje sve očiglednija i članovima organa URA”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.