Od OEBS-a tri mobilna novinarska kompleta, dron, tri laptopa i dva desktop računara sa pratećim monitorima
Milka Tadić Mijović i Siv-Katrine Leirtroe

Misija OEBS -a u Crnoj Gori jača tehničke kapacitete Centra za istraživačko novinarstvo

Od OEBS-a tri mobilna novinarska kompleta, dron, tri laptopa i dva desktop računara sa pratećim monitorima

Misija OEBS -a u Crnoj Gori ojačala je tehničke kapacitete Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) isporukom tri mobilna novinarska kompleta, jednog drona, tri laptop i dva desktop računara sa pratećim monitorima.

Pomoću ovih novih tehničkih alata, novinari koji sarađuju za Centrom za istraživačko novinarstvo moći će da proizvode relevantan, pouzdan i visokokvalitetan sadržaj, saopšteno je iz OEBS-a u CG.

 „Mediji su konstanta u našim životima i igraju važnu ulogu u svakodnevnom informisanju javnosti o izazovnim temama. Tehnološka ekspanzija imala je ogroman uticaj na medije, sa udarnim vijestima, zahtijevajući brzo izvještavanje. Istraživačko novinarstvo igra važnu ulogu, jer izvještavanje ubrzano mora ići ruku pod ruku sa marljivom provjerom i tačnošću informacija, što je esencija dobrog novinarstva", kazala je vršiteljka dužnosti šefice Misije Siv-Katrine Leirtroe.

Misija kako se ističe,  ostaje posvećena podršci pluralističkim, nezavisnim i profesionalnim medijima u Crnoj Gori, u skladu sa obavezama i principima OEBS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.