Đurović: Građani Crne Gore svjedoče da DPS-SDP retorika vodi u ekstremizam i dalje podjele i sukobe
Goran Đurović, Foto: URA

Đurović: Građani Crne Gore svjedoče da DPS-SDP retorika vodi u ekstremizam i dalje podjele i sukobe

"Vidjeli smo šta proizvodi politika Đukanovića, Veljovića, Konjevića i ekipe - samo ekstremizam, tenzije i sukobe. URA ne pristaje na to. Mi želimo mir i stabilnost. Poslije uspješne turističke sezone, želimo fokus na ekonomiji, napretku, novim radnim mjestima i reformama”, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović.

On upozorava da lideri DPS-a i SDP-a treba dobro da razmisle kuda vodi put ekstremizma.

"Rezultat histerije i etiketiranja imao je epilog u napadima na neistomišljenike, nacionalnom vrijeđanju i homofobnim izjavama koje uznemiravaju crnogorsku javnost. Radikalizovanjem retorike i dizanjem tenzija te partije ostvaruju trenutan kratkoročni dobitak, a dugoročno gubi cijela Crna Gora”, naveo je Đurović.

Prema riječima Đurovića, građanima i privredi su posle uspješne ljetnje turističke sezone trebali mir i nastavak reformi.

"Zašto su lideri DPS-a i SDP-a željeli da se vratimo tri koraka unazad stvarajući nepodnošljivu tenziju, nije nam jasno. Pozivamo ih da to više ne rade, ne zbog URE, već zbog svih građanki i građana crne koji žele mir i stabilnost. Nemojte vašim povicima i prijetnjama gurati druge ispred sebe, a poslije se izvinjavati za njihove postupke. Prekinite hajku na ljude kojima je jedini grijeh što ne misle isto kao vi”, dodao je on.

Đurović napominje da je, uprkos svim razlikama, sada trenutak da se okupimo oko tema koje se tiču svih građana Crne Gore.

"Vjerujem da je ovo trenutak da se okupimo oko onoga što nam je zajedničko, a to je evropska budućnost Crne Gore”, poručio je Đurović.

Vrata Građanskog pokreta URA su, kako kaže, otvorena svima koji žele evropski, građanski i ekološki razvoj Crne Gore.

"URA se obraća pristojnim, vrijednim i poštenim ljudima, onoj tihoj većini koja želi napredak našeg društva i Crnu Goru vidi kao građansku, evropsku i ekološku”, zaključio je potpredsjednik URE.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.