Milo Đukanović

Đukanović čestitao Međunarodni dan demokratije

"U Crnoj Gori u pitanje dovedeni osnovni postulati demokratije, građani zaslužuju da žive u evropskoj, modernoj i građanskoj državi"

"Međunarodni je dan demokratije. Iako ohrabreni mirnom tranzicijom vlasti nakon parlamentarnih izbora i prvim priznanjem izbornih rezultata od uvođenja višestranačja, protekla godina demokratskog života u Crnoj Gori je potvrdila istinitost teze da se demokratija ne uzima sama po sebi", saopštio je predsjednika Crne Gore Milo Đukanović povodom Međunarodnog dana demokratije.

Poručuje da je u Crnoj Gori takvih primjera puno.

"Gotovo da ne postoji oblast društvenog i političkog djelovanja u Crnoj Gori u kojoj nijesu dovedeni u pitanje osnovni principi demokratije. Svjedočimo urušavanju demokratskih institucija, političkoj i društvenoj polarizaciji, kampanji dezinformacija, dezavuisanju medijskog pluralizma i prijetnjama novinarima, isključivosti i odsustvu demokratske participacije, izostanku odgovornosti i transparentnosti u radu", naveo je Đukanović i izrazio nadu da svi akteri počinju shvatati da odgovore na ogromne izazove crnogorske demokratije ne možemo dati nikako drugačije do kroz dijalog i saradnju, i prihvatanje i podjelu odgovornosti. Na svim nivoima i od strane svih učesnika.

Dodaje da građani zaslužuju da žive slobodno u demokratskoj, evropskoj i građanskoj Crnoj Gori.

"Na svim organima vlasti je da poštuju demokratske standarde, i da uvijek i svuda zaštite građanina, jer samo građanska Crna Gora može savladati teško breme podjela i voditi zemlju dalje na evropskom putu", zaključio je Đukanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.