Na današnji dan otkriven penicilin

Fleming otrio dragocjeni lijek

Na današnji dan otkriven penicilin

Aleksander Fleming otkrio antibiotik penicilin.

Danas je srijeda, 15. septembar, 258. dan 2021. a do kraja godine ima 107 dana.

U istoriji brojni su događaji obilježili današnji dan, a rođene su neke od istorijskih ličnosti čiji su rad i djelovanje promijenili tokove čovječanstva.

1928. Aleksnder Fleming otkriva antibiotik penicilin koji zasigurno mijenja dalju medicinu. Njegovo otkriće dogodilo se iznenada, tokom istraživanja.

Tokom eksperimenta otkrio je da vrste penicillum sadrže antibakterijsku stvar, koja je kasnije postala poznata kao penicilin. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.