Bečić čestitao Međunarodni dan demokratije: Moramo prihvatiti demokratiju kao univerzalnu vrijednost

Bečić čestitao Međunarodni dan demokratije: Moramo prihvatiti demokratiju kao univerzalnu vrijednost

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, čestitao je svim građankama i građanima Crne Gore Međunarodni dan demokratije.

¨U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima Crne Gore čestitam Međunarodni dan demokratije. Činjenica da smo prije godinu dana prvi put u istoriji višepartizma promijenili vlast na izborima, govori u prilog tome da smo kao društvo osjetili potrebu i nužnost demokratskih promjena, koje su jedino moguće sa novim odnosom prema najvišim demokratskim načelima.¨ poručio je Bečić i nadovezao se

Od trenutka kada sam izabran na poziciju predsjednika Skupštine Crne Gore zalažem se za jačanje uloge Skupštine u demokratizaciji našeg društva, kao i podizanju svijesti da najviši zakonodavni dom ne smije biti prećutni prijatelj političkih interesa partija na vlasti, već mjesto od fundamentalnog značaja za sve procese koji se odvijaju u našoj zemlji.

Kada imamo u vidu rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu, kao i ocjene rada Skupštine od strane međunarodne zajednice u kojima je naš Parlament označen kao najtransparentniji u bivšoj SFRJ i regionu, jasno je da je jačanje demokratije u Crnoj Gori naš primarni cilj i da to naše opredjeljenje nema alternativu.-naveo je Bečić.

¨Jačanje vladavine prava, ljudskih prava, slobode medija, promocija različitosti biće naši prioriteti i u narednom periodu. Moramo prihvatiti demokratiju kao univerzalnu vrijednost i na taj način garantovati da će u Crnoj Gori građani biti slobodni u donošenju političkih, ali i svih drugih odluka”, poručio je Bečić u čestitki.¨ zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.