Krivokapić: Dosta je bilo, Crna Gora neće biti država netrpeljivosti
Zdravko Krivokapić

"Građani da ne nasijedaju na huškačku retoriku DPS-a"

Krivokapić: Dosta je bilo, Crna Gora neće biti država netrpeljivosti

Predsjednik Vlade Crne Gore saopštio je da su nedopustive brutalne šofinističke uvrede na račun potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali i pojedinih odbornika Skupštine Cetinja koje su se, kako je naveo, danas mogle čuti od pojedinih simpatizera DPS-a na Cetinju.

Premijer je na Tviteru napisao da Crna Gora neće biti država netrpeljivosti.

"Oni koji su 30 godina bili na vodećim državnim funkcijama i u svojim izjavama se navodno bore za multietničku Crnu Goru, čine sve na produbljivanju napetosti i širenju vjerske i nacionalne netrpeljivosti", naveo je Krivokapić.

"Današnji događaj pokazuje licemjernost i perfidnost njihove navodne brige za državu, čija su bogatstva dobrim dijelom pretočili u sopstvene džepove. Dosta je bilo!"

Apeluje na građane da ne nasjedaju na, kako je napisao, huškačku retoriku DPS-a.

"Šireći mržnju i podjele samo želi da zaštiti sumnjivo stečeni kapital i privilegije. Pristojnost i poštovanje zakona nemaju alternativu. Svako ima pravo da se osjeća Crnogorcem, Srbinom, Bošnjakom, Albancem, Hrvatom, Muslimanom..bez obzira koju političku ideju zastupao i kom se Bogu molio", zaključio je Krivokapić.

Grupa građana, koja se okupila danas ispred Skupštine Prijestonice, zvižducima je ispratila odbornike Građanskog pokreta URA. Upućene su im i uvrede, a u video snimku koji je objavio Portal "Dan" vidi se kako jedan od okupljenih upućuje prijetnje Abazoviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.