Nikolić: Otimanjem Cetinjskog manastira Vlada ruši pravni poredak Crne Gore
Miloš Nikolić, Foto: DPS

Nikolić: Otimanjem Cetinjskog manastira Vlada ruši pravni poredak Crne Gore

Ono što je Vlada Crne Gore sinoć uradila na telefonskoj sjednici predstavlja pravno nasilje kakvo ne pamti civilizovani svijet. Iz tog razloga, svaka radnja koju Vlada preduzme u vezi sa vlasništvom nad Cetinjskim manastirom nema bilo kakvu pravnu težinu, kazao je Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

"Vlada nema pravo ni da ucjenjuje građane, a naročito ne organe lokalne uprave, koji u ovom slučaju gazduju objektom. U pitanju je još jedan čin izdaje, i ovog puta usmjeren najprije protiv Cetinja i njegovih građana", naveo je Nikolić.

Poručuje da je sve to urađeno planski, u momentu kada ni premijer ni vicepremijer nijesu u državi, što uostalom i sasvim liči na njih. Taman kao kako ističu što nijesu imali hrabrosti da stanu pred građane Cetinja, tako su danas i pobjegli od odgovornosti.

"Današnjim aktom Vlade demonstrirana je i nezapamćena hipokrizija budući da je aktuelna većina pokazala da im sada ne smeta da se svojinska pitanja rješavaju pred upravnim organima koje besprizorno zloupotrebljavaju, iako su čitave prošle godine vapili da je to neprihvatljivo i necivilizovano", pojasnio je Nikolić.

Poručuje da DPS kao najjača partija, poziva građane da ostanu suzdržani, "naročito jer ništa što je ova Vlada preduzela od juče nema bilo kakvo uporište u zakonu".

"Iako ova Vlada želi još jednom da digne tenzije do usijanja, nemojte nasjesti na njihove pokušaje koje preduzimaju duboko svjesni da su potpuno pogubili konce. Takođe, najavljujemo da će Demokratska partija socijalista podnijeti krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u pomenutom pravnom nasilju, koje, ne samo da ruši pravni poredak Crne Gore, nego može imati i nesagledive posljedice po vitalne vrijednosti crnogorskog društva", zaključio je Nikolić..

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.