Odluka Vlade: Cetinjski manastir u rukama države
Cetinjski manastir

Odluka Vlade: Cetinjski manastir u rukama države

Vlada je Upravi za katastar i državnu imovinu juče naložila da bez odlaganja sprovedu odluku donijeti 2005. godine i u listu nepokretnosti za Cetinjski manastir umjesto Prijestonice upiše državu.

Takođe, naloženo im je da u listu nepokretnosti unesu zabilježbu otuđenja i opterećenja,pišu Vijesti.

Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje, na kojoj je planirano da se raspravlja o inicijativi građana za "vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve".

Uprava za katastar i državnu imovinu već je postupila po zaključku Vlade i upisala zabranu otuđenja na sve objekte i parcele koje koristi manastir Svetog Petra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.