Vlada će nastaviti da gradi partnerski odnos sa jevrejskom zajednicom
Zdravko Krivokapić

Krivokapić čestitao veliki jevrejski praznik Jom Kipur

Vlada će nastaviti da gradi partnerski odnos sa jevrejskom zajednicom

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić čestitao je veliki jevrejski praznik Jom Kipur predsjednici Jevrejske zajednice Nini Ofner Bokan i pripadnicima jevrejske zajednice.

„U izazovnim vremenima za naše društvo, nastalim usljed globalne pandemije COVID-19 i političkih promjena u Crnoj Gori, suočavamo se sa ekonomskom, socijalnom i društvenom krizom.

Stoga nam Dan pokajanja i pomirenja služi kao dobar podsjetnik da budemo odgovorni prema sebi i drugima, da se borimo za ono što je ispravno i pravedno, težimo međusobnom pomirenju i tražimo oproštaj pred Bogom i ljudima", naveo je Krivokapić.

Jevrejska zajednica Crne Gore prema riječima premijera, predano radi na očuvanju običaja i tradicija i uči sljedbenike judaizma u Crnoj Gori poštovanju, istorijskom i duhovnom naslijeđu svojih predaka.

"Vlada Crne Gore će nastaviti da gradi svoj partnerski odnos sa Vašom zajednicom, u multietničkom i viševjerskom društvu kakvo je Crna Gora.

U tom duhu, još jednom Vam čestitam predstojeći praznik i želim da isti provedete u dobrom zdravlju i sa osjećajem mira i zajedništva“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.